Τηλεφωνικές Παραγγελίες
22360 - 31224

Μοσχάρι: Σβέρκος ή Ελιά

Ένα από τα πιο μεγαλύτερα προβλήματα που μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει όταν θέλει να μαγειρέψει είναι η επιλογή του σωστού κρέατος για συγκεκριμένο τρόπο μαγειρέματος.

Σήμερα λοιπόν θα πούμε τα βασικά για το Σβέρκο ή ελιά του μοσχαριού.
Ο σβέρκος κάνει για όλα τα μαγειρέματα, εκτός από σχάρα. Συγκεκριμένα μπορείτε να το μαγειρέψετε βραστό,σαν σούπα, μαγειρευτό (κοκκινιστό, λεμονάτο, στιφάδο), για το φούρνο αλλά και για κιμά.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στα παρακάτω.
Τα κομμάτια της ελιάς που βρίσκονται κοντά στο κόκαλο είναι μαλακά. Όσο πλησιάζουμε προς την εξωτερική επιφάνεια τόσο πιο σκληρά είναι.
Για κιμά διαλέξτε τα κομμάτια που είναι κοντά στην εξωτερική επιφάνεια του σβέρκου.