Τηλεφωνικές Παραγγελίες
22360 - 31224

Μυστικά για την τέλεια μπριζόλα στα κάρβουνα

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μερικά μυστικά για να φτιάξετε μόνη σας στο σπίτι την τέλεια μπριζόλα στα κάρβουνα.

Αρχικά θα πρέπει να χρησιμοποίησετε ένα καλό κομμάτι κρέας που ξέρετε την καταγωγή του και την ημερομηνία σφαγής. Σε μας θα βρείτε ντόπια κρέατα από τον Άγιο Γεώργιο Φθιώτιδας και ανα πάσα στιγμή μπορείτε να μάθεται λεπτομέρειες για κάθε ένα κομμάτι.

  1. Είναι σημαντικό να βγάλετε τη μπριζόλα Συλεούνη από το ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν το ψήσιμο για να αποκτήσει τη θερμοκρασία δωματίου. Αν τη βάλουμε στη σχάρα έτσι όπως είναι, το εσωτερικό της μπριζόλας θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο για να ψηθεί – ίσως και τον διπλάσιο. Αυτό σημαίνει οτι προκειμένου να ψηθεί το εσωτερικό του κρέας όσο θέλουμε, μπορεί το εξωτερικό να παραψηθεί και να σκληρύνει.
  2. Πάντα πρέπει να στεγνώνουμε το κρέας Συλεούνη με μια χάρτινη πετσέτα. Με αυτόν τον τρόπο αφαιρούμε ό,τι υγρό υπάρχει στο κρέας και όταν έρθει σε επαφή με την καυτή επιφάνεια της σχάρας, αρχίζει αμέσως να ψήνεται. Όταν ψήνουμε στα κάρβουνα συνήθως δεν παρατηρείται τόσο έντονα αυτό το φαινόμενο, αλλά κυρίως όταν ψήνουμε στο τηγάνι ή σε πλάκα ψησίματος.
  3. Δεν αλατίζουμε το κρέας Συλεούνη από την αρχή, αλλά προς το τέλος του ψησίματος. Το αλάτι στην επιφάνεια του κρέατος σε συνδιασμό με την υψηλή θερμοκρασία, κάνουν το κρέας να χάνει πολύ περισσότερο υγρά, απ’οσο θέλουμε. Έτσι, καταλήγει το κρέας μας να είναι σκληρό.

Ελπίζουμε να βρήκες χρήσιμα αυτά τα μικρά μυστικά για την τέλεια μπριζόλα.
Στο επόμενο blog post θα σας μιλήσουμε για το μοσχάρι!!